ממה נובעות בעיות ההתנהגות של הכלב שלנו? ומהו הטיפול בבעיות התנהגות?
התנהגות כלבים: הכלב שלכם מגלה תוקפנות בסיטואציות שונות? גם אם נדמה כך לפעמים, חשוב שתכניסו לכם לראש שהוא לא כלב רע. סביר להניח שמדובר בסיטואציה שאיתה הוא עדיין לא למד להתמודד, ושהוא פשוט מפחד.
הכלב חושף שיניים ומראה תוקפנות כלפי אורחים שנכנסים הביתה?
שמדברים על התנהגות כלבים שיכולה להתפרש בעייתית, התוקפנות לא נובעת מביטחון, היא נובעת מפחד. אדם זר, שהכלב מעולם לא ראה או הריח, נכנס לביתכם. האינסטינקט הראשוני של כלבכם הוא להגן על עצמו, עליכם ועל הטריטוריה שלו.
רק מה? הוא נכשל. הוא רואה שזה לא מצליח לו. הוא חושף שיניים אבל מהר מאוד מבין שחשיפת השיניים לא מבריחה את הזר שנכנס לטריטוריה שלו. האורח שלכם עדיין נשאר בביתכם – הטריטוריה של הכלב שלכם. האורח מסתובב לו בצורה חופשית, והכלב מפחד.
איך מתמודדים עם התנהגות כלבים בעייתית?
שימו לב שאתם לא מחזקים התנהגות שכזו באמצעות מה שאתם מפרשים כפעולת הרגעה או נחמה. כלבכם תופס את הליטוף או המילים המעודדות כפעולת עידוד, כפעולת חיזוק, שהוא מיד מקשר להתנהגות שלו באותו רגע ו/או לפעולה האחרונה שהוא ביצע. הוא מבין מכם שהוא עושה את הדבר הנכון, ולכן ימשיך להפגין תוקפנות בסיטואציות דומות בעתיד. חיזוק חוזר ונשנה של התנהגות שכזו רק תשמר אותה ותחזק אותה.
במצב של פחד ומתח, הליטוף שלכם לא מרגיע את כלבכם, אף לא לרגע.
כלב שמפחד הוא כלב אומלל, כלב שסובל מחוסר איזון נפשי וכלב שלא נעים להיות בסביבתו מכיוון שהוא מתמודד עם סיטואציות באופן תוקפני.
כדי לעודד כלב שמפחד עלינו קודם לנתק אותו מתחושת הפחד. אפשר לעשות זאת על-ידי זה שנוליך אותו – נתחיל פשוט ללכת ונגרום לו ללכת איתנו. זה יכול לקרות בבית או בחוץ. כלב שמתנועע מתחיל להשתחרר ורמת המתח אצלו יורדת. רק לאחר מכן נעודד אותו במילים חמות ונאמר לו "כלב טוב".
פתרון הבעיה מתחיל בידיעה ובהבנה, שלמרות שאתם בטוחים שאתם עושים לכלב שלכם טוב, בסיטואציות רבות ההפך הוא הנכון.
טיפול התנהגותי ילמד אתכם לזהות את הלך הרוח שהכלב מצוי בו, וידריך אתכם להגיב בצורה הנכונה.