ריכזנו עבורכם טיפים מעשיים להתמודדות עם בעיות שבהן נתקלתם עם כלבכם.
כאן למטה, קיבצנו את הבעיות הנפוצות ביותר שקוראי האתר העלו בפנינו. השתדלנו לענות בעזרת עצות פרקטיות – פעולות שאתם יכולים לבצע בעצמכם, עם כלבכם, בבית או בזמן טיול.
מוגש באהבה מ'כלב טוב'.
(בבית)
עליכם לבצע הרגלה נכונה לכלב. ניתן להשתמש בכלוב טיסה לתקופה מסויימת. הכניסו את כלבכם לכלוב הטיסה בכל פעם שאתם יוצאים מהבית.
השאירו את הרצועה של הכלב עליו כל הזמן, גם כשאתם (והוא) בבית. ברגע שכלבכם עולה על השולחן ומנסה לחטוף אוכל, תנו משיכת תיקון ברצועה. אם הכלב מנסה שוב לקפוץ על הצלחת, אל תוותרו וחזרו שוב על התיקון. המשיכו בתיקונים עד שהכלב מפנה את תשומת הלב שלו בחזרה אליכם. ברגע שזה קורה, שבחו אותו ותנו לו חיזוק חיובי או פרס (מילים טובות, משחק, מזון טעים).
שימו לב! אין לבצע תיקון מתוך כעס! כמו כן, אין להחריף את עוצמת התיקון עם הזמן. שמרו על עוצמת משיכה קבועה ולא חזקה.
הנביחה של הכלב היא בעצם נביחת התראה שמופנית כלפי זרים. הם אמנם נמצאים מחוץ לבית, אבל לתפיסת כלבכם, הם נמצאים בטריטוריה שלו או מתקרבים אליה.
עליכם לאמן את כלבכם (רצוי בעזרת קליקר). תרגלו איתו הפניית תשומת לב בחזרה אליכם. רק כך הוא יצליח להתעלם מהגירויים הסביבתיים – אותם דברים שהוא שומע ומריח שגורמים לו לנבוח.
אפשרות אחרת היא להשתמש בקולר אמריקאי. לקריאה נוספת על קולר אמריקאי.
אם השכנים מתלוננים שהכלב נובח בזמן שאתם לא בבית, סגרו את כלבכם בחדר פנימי לפני צאתכם מהבית, כדי שיהיה פחות חשוף לגירויים מבחוץ.
כלבים רבים נובחים כשהם נשארים בבית לבד. הדבר עשוי לעיתים להצביע על חרדת נטישה.
אם אתם חושדים שהכלב שלכם סובל מחרדת נטישה, מנעו ממנו (ומהשכנים) סבל ופנו לאיש מקצוע.
קיבעו סדר יום קבוע להאכלת הכלב והרגילו את הכלב לאכול בזמנים שאתם קבעתם. זמנים מסודרים לאוכל מהווים בסיס לזמנים מסודרים ליציאות של הכלב.
הוציאו את הכלב לטיול ועשיית צרכים לפחות 4 פעמים ביממה, במיוחד אם מדובר בגור.
עקבו אחר ההתנהגות של הכלב שלכם ונסו לזהות וללמוד את הנטיות שלו. יכול להיות שהוא נוטה לעשות צרכים אחרי משחק, אחרי שתייה מרובה, או אולי דווקא כשהוא מתרגש.
(בזמן אינטראקציה עם אחרים)
השאירו את הרצועה מחוברת לכלבכם גם כשאתם בבית. כשמישהו דופק בדלת תפסו את הרצועה, ואם הכלב מנסה לקפוץ על האורח כשפותחים את הדלת, לכו אחורנית ומשכו ברצועה משיכת תיקון.
שימו לב! אין לבצע תיקון מתוך כעס! כמו כן, אין להחריף את עוצמת התיקון עם הזמן. שמרו על עוצמת משיכה קבועה ולא חזקה.
אם אתם יודעים מראש שאורחים מגיעים אליכם, החזיקו את הרצועה ביד מראש. כדאי לתאם עם האורחים את רגע ההגעה המדויק אליכם. בקשו מהם לשתף פעולה ולהתקשר אליכם רגע לפני שהם נכנסים לבניין או לחצר שלכם. כך תוכלו להתכונן מראש, לתפוס את הרצועה של הכלב, ולבצע משיכות תיקון כבר כשהכלב מגיב לדפיקות בדלת.
שימו על הכלב מחסום פה כדי למנוע מצב של נשיכה. עבדו עם הכלב ותרגלו איתו הפניית תשומת לב בחזרה אליכם והתעלמות מגירויים סביבתיים. תרגלו זאת איתו גם כשאין גירוי בסביבה וגם לנוכח גירוי ב'מצב אמת'.
תשובתנו לשאלה זו – בקרוב.
השתדלו לאלף את הכלב מבעוד מועד. כך תוכלו לשפר את התקשורת שלכם עם כלבכם. תקשורת טובה כלבכם היא כלי, כלי שעוזר לכם לשלוט בהתנהגות שלו במצבים כאלו ואחרים.
אל תמנעו מפגש בין התינוק לכלב. על-פי ראות עינינו, אין 'גיל נכון' להפגשה בין כלב לתינוק חדש. ניתן לעשות זאת כבר מהרגע הראשון, שבו התינוק מגיע הביתה מבית החולים.
כשאתם מפגישים בין התינוק לכלב בחנו את התגובה של הכלב. עודדו אותו לקיים אינטראקציה נכונה. ראו שהכלב מגלה עניין בתינוק. שימו לב שהוא רגוע ולא תוקפני. לטפו אותו ועודדו אותו לקיים אינטראקציה עם התינוק.
לאלו שחוששים שהכלב יגלה תוקפנות כלפי התינוק:
אתם מכירים את הכלב שלכם. אם הכלב שלכם אינו כלב תוקפני, אין שום סיבה שהוא יגלה תוקפנות כלפי התינוק, ולכן אין סיבה לחשש מהבחינה הזו.
וכמובן, אל תשאירו את הילד ליד הכלב ללא השגחה.
(בחוץ)
אם יצאתם לטיול והכלב מושך קדימה, מנסה להוביל אתכם במקום שאתם תובילו אותו, נסו להשתמש בקולר של אלטי, או לחילופין תרגלו אותו בהליכה נכונה עם רצועה. השתמשו ברצועה שאינה רצועת פלקסי. זו צריכה להיות רצועה שטוחה ולא עגולה.
במהלך הטיול, אחזו ברצועה אחיזה איתנה, ורגע לפני שהכלב מותח לגמרי את הרצועה (מתרחק מכם למרחק ששווה לאורך הרצועה) בצעו סיבוב פרסה (של 180 מעלות) בצורה חדה והתחילו ללכת בצורה מהירה ונחושה (לכיוון שהפוך לכיוון ההליכה המקורי).
(כללי)
תשובתנו לשאלה זו – בקרוב.
יש לכם שאלה שאינה מופיעה כאן והייתם רוצים לקבל עליה תשובה?
שאלו אותנו! יחד נוכל להגדיל את מאגר השאלות והתשובות.
לחצו על התיבה הלבנה שמופיעה בצד השמאלי תחתון של המסך, ורשמו את השאלה שלכם.
אנחנו מקפידים לענות באופן אישי לכל שאלה. לאחר מכן, נוסיף את השאלה ואת התשובה למאגר.
כך גם בעלי כלבים אחרים שנתקלו בבעיה דומה יוכלו להפיק תועלת מהשאלה שלכם.